E-mail alias en lists
Mailbox

Een mailbox is de fysieke opslagplaats op de mail-server waarin e-mail geadresseerd aan u wordt opgeslagen. Aan een mailbox is altijd één e-mail adres gekoppeld. Dit wordt het primaire e-mail adres genoemd. U haalt uw e-mail op uit de mailbox middels het POP3 protocol. Alle gangbare e-mail programma's ondersteunen het POP3 protocol.

E-mail alias

Aan het primaire e-mail adres (e-mail adres gekoppeld aan uw mailbox) kunt u een aantal aliassen koppelen. E-mail gestuurd aan één van de aliassen wordt dan ook in uw mailbox opgeslagen. Bijvoorbeeld: aan uw primaire e-mail adres 'j.snel@uwbedrijf.nl' kunt u een e-mail alias 'jan.snel@uwbedrijf.nl' koppelen. E-mail gericht aan 'j.snel@uwbedrijf.nl' en 'jan.snel@uwbedrijf.nl' wordt dan opgeslagen in dezelfde mailbox.

E-mail list

Een e-mail list is een e-mail adres waaraan één of meerdere primaire e-mail adressen of e-mail aliassen gekoppeld zijn. Met een e-mail list kunt u dus de verdere distributie van e-mail binnen uw organisatie verzorgen. Bijvoorbeeld: Aan de e-mail list 'sales@uwbedrijf.nl' zijn de primaire e-mail adressen gekoppeld van uw verkoop-medewerkers, aan de e-mail list 'jobs@uwbedrijf.nl' zijn de primaire e-mail adressen gekoppeld van uw pz of p&o medewerkers.