Evolution
Start Evolution. In het 'Edit' menu, kies voor 'Preferences'. Het volgende scherm 'Evolution Settings' verschijnt. Klik links op 'Mail Accounts', en dan rechts op de knop 'Add'.
De 'Evolution Account Assistant' wordt opgestart. Klik op 'Forward' om te beginnen.
In het 'Identity' venster vult u uw persoonlijke gegevens in. Bij 'Full Name' vult u de naam in die u wilt laten zien in uw e-mail. Uw voornaam en achternaam is een goede combinatie. Vul bij 'Email Address' in het e-mail adres zoals door Active8 verstrekt. Vink tevens 'Make this my default account' aan.

Het 'Receiving Email' venster verschijnt. Kies bij 'Server Type' voor 'POP'.
Vul bij 'Server' in 'mail.active8.nl'.
Vul bij 'Username' in de gebruikersnaam zoals door Active8 verstrekt.
Kies bij 'Secure Connection' voor 'Never'.
Kies bij 'Authentication Type' voor 'Password'.
Vink 'Remember Password' aan.

Het 'Receiving Options' venster verschijnt. Vink 'Automatically check for new mail' aan en kies voor een interval van tien minuten.

Het 'Sending Email' venster verschijnt. Kies bij 'Server Type' voor 'SMTP'.
Vul bij 'Server' in 'mail.active8.nl'.
Vink 'Server requires authentication' aan.
Kies bij 'Secure Connection' voor 'Never'.
Kies bij 'Authentication Type' voor 'PLAIN'.
Vul bij 'Username' in de gebruikersnaam zoals door Active8 verstrekt.
Vink 'Remember Password' aan.

Het 'Account Management' scherm verschijnt. Vul bij 'Name' nogmaals uw e-mail adres in zoals door Active8 verstrekt.

Uw e-mail account is nu aangemaakt. Klik op 'Apply'.

Wat nu nog niet is gedaan is het ingeven van uw wachtwoord. Evolution vraagt om uw wachtwoord wanneer u een eerste e-mail ophaalt. U kunt er dan voor kiezen om uw wachtwoord op te slaan, zodat Evolution er in de toekomst niet meer om vraagt.

Klik in de knoppenbalk op de knop 'Get Mail'. Het volgende 'Enter password' verschijnt. Vul in het dialoogvenster het wachtwoord in zoals door Active8 verstrekt. Vink 'Remember this password' aan. Druk op 'OK'.

Wanneer uw internetprovider uitgaand verkeer naar poort 25 blokkeert, dient u gebruik te maken van poort 587, de zogenaamde 'submission' poort.