Apple Mail
Start Mail. Wanneer u Mail voor het eerst opstart, wordt direct de 'New Account' wizard opgestart. Wordt deze wizard niet opgestart, klik dan in het menu 'File' voor 'Add Account'.
Het venster 'General Information' verschijnt. Kies bij 'Account Type' voor 'POP Account'.
Vul bij 'Full Name' de naam in die u wilt laten zien in uw e-mail. Uw voornaam en achternaam is een goede combinatie.
Vul bij 'Email Address' in het e-mail adres zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.
Het venster 'Incoming Mail Server' verschijnt. Vul bij 'Incoming Mail Server' de servernaam 'mail.active8.nl' in.
Vul bij 'User Name' en 'Password' de gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.
Het venster 'Incoming Mail Security' verschijnt. Zet geen vinkje bij 'Use Secure Sockets Layer'. Kies bij 'Authentication' voor 'Password'.

Het venster 'Outgoing Mail Server' verschijnt. Vul bij 'Outgoing Mail Server' de servernaam 'mail.active8.nl' in.

Vink 'Use Authentication' aan.

Vul bij 'User Name' en 'Password' de gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.

Het venster 'Outgoing Mail Security' verschijnt. Zet geen vinkje bij 'Use Secure Sockets Layer'. Kies bij 'Authentication' voor 'Password'.
Het venster 'Account Summary' verschijnt. Hier wordt een samenvatting getoond van uw mail-configuratie. Klik op 'Continue'.
Het 'Conclusion' venster verschijnt. Uw e-mail account is nu aangemaakt. Klik op 'Done'.
Wanneer uw internetprovider uitgaand verkeer naar poort 25 blokkeert, dient u gebruik te maken van poort 587. Open hiervoor het 'Mail' menu en kies voor 'Preferences'. Klik dan op 'Accounts'. Selecteer het bestaand e-mail account in het linkerdeel van het venster en klik daarna op 'Server Settings'.
Het 'server settings' scherm verschijnt. Type bij 'Server port' het getal '587' in, in plaats van het getal '25'. Klik daarna op 'OK'.