Outlook 2003
Start Outlook 2003. Klik in het menu 'Tools' voor de optie 'E-mail Accounts'.
De E-mail Accounts wizard verschijnt. Kies voor de optie 'Add a new e-mail account' bij 'E-mail'. Klik op 'Next'.
Het 'Server Type' venster verschijnt. Kies voor 'POP3'. Klik op 'Next'.

Het 'E-mail Accounts' venster verschijnt. Vul bij 'Your Name' de naam in die u wilt laten zien in uw e-mail. Uw voornaam en achternaam is een goede combinatie.

Vul bij 'E-mail adress' in het e-mail adres zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.

Vul bij 'Incoming mail server' en 'Outgoing mail server' in de server-naam 'mail.active8.nl'.

Vul bij 'User name' en 'Password' de gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen. Vink het vinkje 'Remember password' aan.

Klik dan op de knop 'More settings...'.

Het 'Internet E-mail Settings' venster verschijnt. Vink bij tabblad 'Outgoing Server' de optie 'My outgoing server requires authentication' aan. Kies voor de optie 'Use same settings as my incoming mail server'.

Wanneer uw internetprovider uitgaand verkeer naar poort 25 blokkeert, dient u gebruik te maken van poort 587. Klik hiervoor op tabblad 'Advanced'. Bij 'Portnumbers' vult u bij 'Outgoing Mail Server' het getal '587' in, in plaats van '25'.

Klik dan op 'OK'.

Het 'E-mail Accounts' venster verschijnt weer. Klik op 'Next'. Het 'Congratulations' scherm verschijnt. Uw e-mail account is nu ingesteld. Klik op 'Finisch'.