Outlook express
Start Outlook Express, klik in het menu 'Tools' voor de optie 'Accounts'.

De 'Internet Account' venster verschijnt. Klik op 'Add' en klik op 'Mail'.

De 'Internet Connection Wizard' verschijnt. Vul bij 'Display name' de naam in die u wilt laten zien in uw e-mail. Uw voornaam en achternaam is een goede combinatie.

Vul bij 'E-mail adress' in het e-mail adres zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.

Kies bij 'My incoming mail server is a ... server' voor het type 'POP3'. Vul bij 'Incoming mail server' en 'Outgoing mail server' in de server-naam 'mail.active8.nl'.

Vul bij 'Account name' en 'Password' de gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen. Vink het vinkje 'Remember password' aan.

De e-mail account is nu aangemaakt. Klik op 'Finish'.

De SMTP-server vereist authentificatie. Dat moet nu nog worden ingesteld. Klik in het venster 'Internet Accounts' op de tabblad 'Mail' en klik op de Account 'mail.active8.nl'. Klik dan op de knop 'Properties'.

In het venster 'mail.active8.nl' properties zet het vinkje bij 'My server requires authentication' bij 'Outgoing Mail Server' aan.

Wanneer uw internetprovider uitgaand verkeer naar poort 25 blokkeert, dient u gebruik te maken van poort 587. Klik hiervoor op tabblad 'Advanced'. Bij 'Portnumbers' vult u bij 'Outgoing Mail Server' het getal '587' in, in plaats van '25'.