Thunderbird
Start Thunderbird, klik in het menu 'Tools' voor de optie 'Account Settings'.
Het 'Account Settings' venster verschijnt. Eerst configureren we de 'Outgoing Server'. Klik bij 'Outgoing Server' op de knop 'Add'.
Het 'SMTP Server' dialoog venster verschijnt. Vul bij 'Description' en bij 'Server Name' de server-naam 'mail.active8.nl' in. Bij 'Port' vult u '25' in. Wanneer uw internetprovider uitgaand verkeer naar poort 25 blokkeert, dient u gebruik te maken van poort 587. Bij port vult u dan '587' in.
Vink 'Use name and password' aan en vul bij 'User name' de gebruikersnaam in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen. Bij 'Use secure connection' vinkt u 'No' aan. Klik dan op 'OK'.
Het 'Account Settings' venster verschijnt weer. Bij 'Outgoing Server' is de mail-server van Active8 opgenomen. Nu gaan we de account toevoegen om mail op te halen. Klik linksonder op de knop 'Add Account'.
Het 'Account Wizard' venster verschijnt. Kies voor 'Email account' en klik op 'Next'.
Het 'Identity' venster verschijnt. Vul bij 'Your Name' de naam in die u wilt laten zien in uw e-mail. Uw voornaam en achternaam is een goede combinatie. Vul bij 'Email Address' het e-mail adres in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen. Druk op 'Next'.
Het 'Server Information' venster verschijnt. Bij 'type of incoming server' vinkt u 'POP' aan. Bij 'Incoming Server' vult u de naam 'mail.active8.nl'. Zorg dat het vinkje 'Use Global Inbox' aangevinkt is. Druk op 'Next'.
Het 'User Names' venster verschijnt. Vul bij 'Incoming User Name' de gebruikersnaam in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.
Het 'Account Name' venster verschijnt. Vul bij 'Account Name' nogmaals uw e-mail adres in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen.
Het 'Congratulations' venster verschijnt. U ziet een samenvatting van uw configuratie van u e-mail account. Klik op 'Finisch'.
Het 'Account Settings' venster verschijnt. U ziet dat uw mail-account nu is aangemaakt. Klik op 'OK'.
Wat nu nog niet is gedaan is het ingeven van uw wachtwoord. Thunderbird vraagt om uw wachtwoord wanneer u een eerste e-mail ophaalt. U kunt er dan voor kiezen om uw wachtwoord op te slaan, zodat Thunderbird er in de toekomst niet meer om vraagt.

Klik in de knoppenbalk op de knop 'Get Mail'.
Het dialoog-venster 'Enter you password' verschijnt. Vul het wachtwoord in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen. Vink 'Use Password Manager to remember this password' aan. Druk op 'OK'.
Een waarschuwingsvenster verschijnt. U wordt eraan herinnerd dat u uw wachtwoord op slaat. Klik op 'OK'.
Uw wachtwoord voor het binnenhalen van mail is nu opgeslagen. Hetzelfde gaan we nu doen voor het versturen van mail. Klik in het hoofdscherm van Thunderbird op de knop 'Write'. Het 'compose' venster verschijnt. Stuur een mail met als 'subject' 'test' aan u zelf. Klik op 'Send'
Het 'Mail Server Password Required' venster verschijnt. Vul het wachtwoord in zoals u deze van Active8 heeft ontvangen. Vink 'Use Password Manager to remember this password' aan. Druk op 'OK'.