Belangrijke informatie voor Microsoft Exchange gebruikers
Wanneer onze mail-server een e-mail bericht niet kan afleveren dan ontvangt de verzender van deze e-mail een Delivery Status Notification (dsn) van onze mail-server. De structuur van deze dsn berichten is gestandariseerd in de RFC1894 standaard.

Wanneer uw e-mail binnen uw organisatie wordt verzorgd door een Microsoft Exchange server en u verbind met deze Exchange server middels een MAPI client (Outlook), dan ontvangt u niet het orignele dsn bericht maar een zogenaamd Non Delivery Report (ndr). Een ndr bericht is een Microsoft proprietary standaard.

In de vertaalslag uitgevoerd door Exchange van het dsn bericht naar het ndr bericht gaat relevante informatie die nodig is om het e-mail bezorgingsprobleem te analyseren verloren. Om u te helpen met het bezorgingsprobleem hebben wij deze verloren gegaande informatie echter wel nodig.

De beheerder van uw Exchange server dient deze zo in te stellen dat het orginele dsn bericht behouden blijft. Voor meer informatie hierover zie Microsoft Knowledge Base Article 812806.

Ga terug