Hoe stel ik een autoresponder / out-of-office reply in
Wat is een auto-responder
Een auto-responder is een automatische e-mail beantwoorder. Een mailserver instelling om automatisch een berichtje terug te sturen naar iedereen die een mailtje naar een specifieke mailbox stuurt.  Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat en uw relaties op de hoogte wilt stellen dat u hun e-mail na uw vakantie zal lezen.
Waarom de auto-responder van Active8 gebruiken
De autoresponder op onze mail-server kan 'zien' wanneer een e-mail door een mens is verstuurd of wanneer het een door een geautomatiseerd proces is verstuurd (bijvoorbeeld een periodieke nieuwsbrief). Onze autoresponder verstuurd alleen een auto-reply wanneer de verzender een mens is geweest. Daarnaast onthoud onze autoresponder wie reeds een auto-reply ontvangen heeft. Hiermee voorkomt u dat in de mailbox van de afzender onnodige auto-reply berichten van u komen. De auto-reply functie in Outlook kan dit niet en stuurt voor elk ontvangen bericht een auto-reply. Met de auto-reply functionaliteit van Outlook roept u dus mogelijkerwijs irriatie op bij de ontvanger vanwege vele auto-reply berichten.
Auto-responder instellen
Wanneer u een auto-responder wilt aanzetten stuurt u uw verzoek naar ons. In uw verzoek moet u ook de inhoud van uw auto-reply bericht vermelden. Wij zorgen er dan voor dat uw auto-responder per gewenste datum wordt aangezet. Wanneer u de auto-responder wilt uitzetten, dan stuurt u wederom uw verzoek naar ons.