Ik ontvang mail, maar kan niets verzenden

De uitgaande (SMTP) server vereist authentificatie. Veel e-mail programma's vragen hier standaard niet naar. Dit moet u dus zelf expliciet opgeven. De te gebruiken gebruikersnaam/wachtwoord is hetzelfde als van de inkomende (POP3) server. Op de 'Instellen e-mail' pagina vindt u van de veelgebruikte e-mail programma's een overzicht hoe u authentificatie voor de uitgaande (SMTP) server instelt.

Sommige providers blokkeren uitgaand verkeer naar poort 25. Wanneer uw provider poort 25 blokkeert, dient u poort 587 (submission poort) te gebruiken. Op de 'Instellen e-mail' pagina vindt u van de veelgebruikte e-mail programma's een overzicht hoe u de communicatie via poort 587 kan laten lopen.