Wat doet Active8 tegen spam en virussen
Wat is spam

Spam is e-mail die op grote schaal ongevraagd wordt toegestuurd. Spam is ook bekend onder de term UCE (Unsolicited Commercial E-mail) of UBE (Unsolicited Bulk E-mail).

Wat is een computervirus

Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd, want ze nemen schijfruimte en computertijd in beslag van de besmette computers; in ernstige gevallen kunnen ze in de computer schade aanrichten (zoals het wissen en verspreiden van (gevoelige) gegevens). Ze zijn gemaakt om zichzelf te dupliceren en te verspreiden om zo meer en meer computersystemen te infecteren.

Wat is een trojan horse

Een trojaans paard is een programma dat ongewenst meekomt met een programma dat door de gebruiker wordt geinstalleerd. Een trojaans paard kan schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker. In het jargon gebruikt men ook wel het Engelse Trojan horse of kortweg trojan. Het is genoemd naar het Paard van Troje waarin Griekse soldaten de stad Troje binnenkwamen om de stad van binnenuit aan te vallen.

Wat doet Active8 hiertegen?

Wanneer uw e-mail via de mail-server van Active8 verloopt, dan houdt onze mail-server al veel spam en e-mail met virussen en trojan horses tegen. Active8 kan echter niet garanderen dat u hiervan gevrijwaard blijft.

Wat kunt u tegen spam en virussen doen?

Wachtwoorden
Uw wachtwoord is strikt persoonlijk. Active8 zal daarom nooit naar uw gebruikersnaam en/of wachtwoord vragen. Niet via internet, e-mail, telefonisch of via welke andere manier dan ook. Geef uw persoonlijke gegevens dus nooit af!

Browser en besturingssystem up to date houden.
Controleer regelmatig of u de nieuwste versie van uw internetbrowser en besturingssysteem heeft:

Antivirus software
Maak gebruik van recente anti-virussoftware, bijvoorbeeld Norton Antivirus (www.symantec.nl), McAfee (www.mcafee.nl) of Kaspersky (www.kaspersky.nl).

Bijlagen en links in e-mail
Wanneer u een e-mail ontvangt van een onbekend persoon of wanneer u een spam mail ontvangt, open dan in geen geval eventuele bijlagen en klik in geen geval op eventuele links. De bijlagen en links verwijzen dan zeker naar virussen/spyware/trojan horses die dan op uw computer worden geinstalleerd. Reageer ook niet op spam-mail. De spammer weet dan dat uw e-mail adres 'actief' is en zal u nog meer gaan spammen.